16 August 2006

I Miss You but I Hate You

Lecturer aku -- En Adlan -- dulu pernah kata yang laki baya aku ni termenung disebabkan 2 benda. Satu, duit. Dan satu lagi, perempuan. Itu aku tak tahu. Itu cakap lecturer aku. Ntah betul ntahkan tidak.

Aku sekarang ada masalah yang boleh dikatakan besar. Dan masalah tu buat aku selalu termenung. Tapi, aku mengaku, masalah itu aku yang cari. Akibatnya, nah...

Kalaulah aku tak dail nombor tu, pasti benda ni takkan jadi. Bercakap dengan 'Hamimah' konon. Hamimah kepala lutut kau.

Ah... yang jadi sudah terjadi. Nak buat apa menyesal. Baik kau pandang belakang, renungkan segala yang sudah terjadi dan senyum, walau pada hakikatnya sesuatu yang telah terjadi tu amat sukar untuk kau senyum.

Kalau aku bawakkan terus cenggini, aku mungkin boleh jadi macam Friedriech Nietzsche. Menjerit kepada massa dengan angkuhnya, bahawa tuhan sudah mati.

Ataupun Samuel Backett yang mengilhamkan naskhah teater yang bertajuk 'Waiting for Godot.'

4 comments:

spyz said...

...
mengapa kau bermenung
oh adik berhati bingung...

:-)

dulu aku ada paste 1 movie script kat blog, cinema paradiso [ http://spyz.blogspot.com/2006/03/soldier-and-princess.html ].
maybe releven dgn entry kau ni.

utk jawapannya, klik link movie script tu, find perkataan ini : You remember the story of the soldier princess?

p/s aku nak beli goblog dari kau. macam mana?

analog said...

hehheh... sajer.. tu fiktif+kesah benar.. heehe link tu x leh bukak pun..

p/s baik ko beli kat dhani.. tulis kepada nama aku, dialamatkan dhani.. nanti aku kirim iklan..

umpunk said...

stiap seorg dari kita mesti akan hadapi konflik love-hate relationship ni at some point in their life.the reason?cz our mind n heart sentiasa bertembung.mind dgn logiknye,heart dgn emosinya.most of the time,heart akan menang.x pe la...rasa menyesal dail nombor tu,x kan setanding dgn rasa menyesal ko x dail nombor tu.......

Anonymous said...

This is very interesting site... Install toner cartridge message on control panel delta dental insurance in phoenix az hummer h2 gm news preference+standard+contact+lenses http://www.hummer-video.info/Hummerslantbackkit.html 1994 am general hummer cpu overclocking tools limousine indianapolis hummer Western handbag Dvd player product reviews 1987 buick grand national for sale Order fioricet no prescription used hummer h1 for sale gay hummer Hummer engine conversions pc game download indiana jones emperors tomb